• English
X

Poslovne vesti

NE ČUDI INTERES: Aerodromi najtraženija roba

PinterestFacebookTwitterShare

Veliko interesovanje za aerodrom Nikola Tesla ne čudi ekonomiste jer, kako tvrde, beogradska vazdušna luka ima dobru poziciju, a i aerodromi su danas “najtraženija roba”.

Ekonomista Ivan Nikolić kaže da je veliko interesovanje investitora za uzimanje u koncesiju beogradskog aerodroma Nikola Tesla očekivano jer su sada aerodromi najtraženija roba.

“U svetu vlada veliko interesovanje za preuzimanje aerodroma, a beogradski aerodrom ostvaruje dobre poslovne rezultate, povećava broj putnika i potrebno je da proširi kapacitet i pistu jer su sada na gornjem limitu”, rekao je Nikolić agenciji Beta.

“Pošto je velika zainteresovanost za aerodrom mislim da će se postići dobar aranžman i poželjna cena”, rekao je Nikolić i dodao da se može odustati od koncesije ako se nađe bolje rešenje i posle uvida u ponude potencijalnih koncesionara.

Povezane vesti

Ekonomista Stojan Stamenković istakao je da je razlog velikog interesovanja za aerodrom Nikola Tesla dobra pozicija te vazdušne luke.

“Izgleda da je koncesija najbolje rešenje za širenje beogradskog aerodroma, pošto nema dovoljno sopstvenog prihoda za investiciju, a mora da poveća kapacitet”, rekao je Stamenković.

Izvor: Beta