Ne potcenjujte moć društvenih mreža: Zašto korisnici masovno brišu „Uber“

Osnivač Ubera Trevis Kalanik osiguraće tri miliona dolara kako bi pomogao zaposlenim i vozačima koji su pogođeni odlukom Donalda Trampa o zabrani ulaska u SAD. Ipak, reakcija je došla nakon što vozači Ubera kao i Kalanik prvobitno uopšte nisu ustali protiv Trampove odluke.

Nakon što je čelnik Ubera odlučio da se suzdrži od kritike odluke Donalda Trampa o zabrani ulaska u SAD građanima sedam muslimanskih zemalja, i nakon kobne greške ignorisanja štrajka njujorških taksista, Kalanik je konačno stao u odbranu vozača na koje se kontroverzna odluka odnosi.

Naime, dok su čelnici Gugla, Fejsbuka, Tesle i drugih velikih američkih kompanija oštro kritikovali Trampovu odluku, Kalanik se suzdržavao objavivši „smireniju reakciju“.

Da sve bude još gore po Uber, vozači u Njujorku su odlučili da ignorišu štrajk solidarnosti regularnih taksista, a zbog činjenice da Trampova odluka utiče na veliki broj taksi vozača.
Njujorški taksisti su odlučili da prekinu vožnje prema aerodromu JFK, ali Uber to nije učinio izazvavši bes kod građana. Ubrzo je pokrenuta akcija #DeleteUber u kojoj su dosadašnji korisnici počeli masovno da brišu Uberovu aplikaciju na uređajima.


Da bi sve ispravio, Kalanik je odlučio da osigura tri miliona dolara kako bi se organizovala legalna odbrana vozača koji su pogođeni Trampovom odlukom.

Kako je objašnjeno, Uber želi da osigura kontinuiranu pravnu podršku svojim vozačima. Takođe, izdato je saopštenje u kom kompanija poziva na vraćanje normalnog stanja, odnosno ukidanja zabrane dolaska u SAD.

Izvor: BIZLife/Klix.ba/Guardian

Piše: N.V.