Nemački kralj mesa prvu farmu svinja u Srbiji gradi u Zrenjaninu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Nemački kralj mesa Klemens Tenis dobio je zeleno svetlo od lokalne samouprave grada Zrenjanina za zakup 2.420 hektara državnog obradivog zemljišta koje će koristiti u narednih 30 godina, saznaje “Blic”.

Ovakvu odluku donela je nadležna komisija, a uskoro bi trebalo i Skupština grada da je verifikuje. Doduše, to je samo jedan od pet zahteva poznatog nemačkog investitora, koliko ih je podneo, kako bi došao do 10.000 hektara srpskog obradivog zemljišta koje mu je potrebno da bi uzgajao svinje i klaničnu industriju, za šta je planirao da uloži 300 miliona evra. Zakup prvih hektara su znak su da su ova ulaganja izvesna, odnosno da nije odustao od investicije u Srbiji, a ukoliko mu se bude odobrilo sve što je tražio, izvesno je da će ući u top pet srpskih zemljoposednika. Ono što je takođe izvesno to je da će Tenis u ataru grada Zrenjanina, na dodeljenih 2.420 hektara, udariti i kamen temeljac za svoju prvu farmu svinja u Srbiji.

Ovo je indirektno potvrdio i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

„Tenis jeste konkurisao za zakup državnog zemljišta u Zrenjaninu i tamošnja komisija mu je pozitivno odgovorila. Ipak, njihova odluka treba da prođe i Skupštinu grada, koja mora to da verifikuje – rekao je Nedimović za Blic.

Izvor: Blic

Foto: Pixabay

Komentari 1

  1. Dusan

    Podzemne vode u okolini Zrenjanina su vec toliko zagadjene da nova mega farma svinja ce samo zacementirati nemogucnost njihovog oporavka u ovom milenijumu. SNS ionako pravi svinjac od Srbije.