X

Poslovne vesti

Neograničeni plaćeni godišnji odmor? Udeo u zaradi? Fleksibilno radno vreme? Moguće je!

Firma za izradu video igara na Novom Zelandu mami zaposlene iz celog sveta nudeći im neograničeni plaćeni godišnji odmor, udeo u zaradi firme i potpuno fleksibilno radno vreme, piše Gardijan (The Guardian).

Din Hol (Dean Hall), vlasnik studija za izradu video igara Rocketwerkz i glavni dizajner popularne igre o preživljavanju zombi apokalipse „DayZ“, odlučio je da svoju firmu smesti u Danedin na Novom Zelandu, mestu gde su nekretnine jeftine i gde su startapi deo identiteta grada.

Radna atmosfera u Rocketwerkzu – koja uključuje neograničeni plaćeni godišnji odmor, udeo u zaradi firme i ograničenje na Holovoj plati (može biti samo 10 odsto veća od drugog najplaćenijeg zaposlenog) – sada privlači talentovane radnike iz celog sveta. Nakon što su lokalne dnevne novine pisale o njegovoj neuobičajenoj firmi, Hol dnevno putem Fejsbuka prima 300 molbi za posao.

U Rocketwerkzu su se još prošle godine počele primenjivati zanimljive metode za borbu protiv stresa u industriji poznatoj po dugačkim i napornim radnim danima. Zaposleni su se mogli opuštati u društvu mačaka dok su se svakog petka u poslepodnevnim satima mogli baviti sportom ili igrati druge igre.

„Prvi put kada sam čuo za neograničeni plaćeni godišnji odmor na mestima poput Silicijumske doline to se uglavnom spominjalo kao problem. Naši zaposleni imaju pravo na Novom Zelandu standardni godišnji odmor od četiri nedelje, ali po potrebi uz to mogu uzeti i neograničeni godišnji odmor. Vreme provedeno u vojsci me naučilo da su ljudi najvredniji deo svake firme,“ kaže Hol koji je ranije bio u novozelandskom ratnom vazduhoplovstvu.

Hol se na ovakav potez odlučio zato što smatra da zaposleni mogu dati bolji doprinos firmi kada u privatnom životu nemaju većih problema. ‘Dajući zaposlenima neograničeno vreme da reše bilo koji problem koji možda imaju u svojim životima osiguravamo da će svoje radno mesto vezati uz pozitivne emocije’, dodao je Hol, prenosi Jutarnji.hr.

Povezane vesti

 

Izvor: BIZLife/Jutarnji.hr

Foto: Facebook/Rocketwertz