NIS domaćin akademcima sa Univerziteta Jejl

PinterestFacebookTwitterShare

Negujući saradnju sa međunarodnim i domaćim obrazovnim institucijama kompanija NIS ugostila je danas u Beogradu studente Škole za menadžment američkog Univerziteta Jejl (Yale School of Management) i organizovala prezentaciju generalnog direktora NIS-a, Kirila Kravčenka, na temu poslovanja kompanije. Gosti sa Jejla potom su obišli i Rafineriju nafte u Pančevu, a na kraju posete studenti su imali priliku da borave i na modernoj GAZPROM benzinskoj stanici „Dunav“.

Tokom predavanja studentima, Kiril Kravčenko govorio je o transformaciji NIS-a iz naftno-gasne kompanije u jedan od najvećih vertikalno integrisanih energetskih sistema u jugoistočnoj Evropi, započetoj 2009. godine dolaskom „Gasprom njefta“ za većinskog akcionara. Generalni direktor NIS-a takođe je izneo planove za dalji razvoj kompanije ističući značaj poslovanja u skladu sa principima održivog razvoja. U oblasti naučnog rada, generalni direktor NIS-a redovno drži ovakve master-klasove studentima različitih poslovnih škola, poput Internacionalne škole za menadžment iz Bleda ili Poslovne škole INSEAD. U radu sa studentima mu asistira šef kabineta, Nadežda Kokotović.

Posle prezentacije generalnog direktora oko 30 studenata, koje je u poseti NIS-u predvodila profesor Univerziteta Jejl Ivana Katić, obišlo je modernizovanu Rafineriju nafte u Pančevu. Predstavnici Bloka Prerada akademcima su predstavili Kompleks za blagi hidrokreking i hidroobradu (MHC/DHT) čijom je izgradnjom omogućena proizvodnja motornih goriva Evro 5 standarda. Studenti su imali priliku da vide glavnu komandnu salu Rafinerije i upoznaju se sa planovima za dalju modernizaciju prerađivačkog kompleksa NIS-a.

NIS_akademci2

Predstavnici Bloka Promet su na kraju posete ugostili studente Jejla na benzinskoj stanici „Dunav“ koja pripada brendu GAZPROM, premijum segmentu u oblasti maloprodaje u Srbiji i regionu. Studentima je predstavljen koncept regionalnog razvoja brenda benzinskih stanica GAZPROM kojim NIS, pored Srbije, upravlja i u Bosni i Hercegovini, Bugarskoj i Rumuniji i na kojima se potrošačima nude vrhunska goriva.

Profesorka Ivana Katić koja je i prošle godine bila u poseti NIS-u kaže da je impresionirana onim što NIS čini da se razvija uprkos izazovima. „Ono što me je posebno zadivilo i na šta sam ponosna kao neko ko radi u obrazovanju jesu ulaganja NIS-a u saradnju sa obrazovnim i naučnim institucijama. Odlična je i praksa koju imate u radu sa mladima, jer je to ono što Srbiji treba“, izjavila je profesorka Katić.

Student prestižnog univerziteta Jejla Fedor Panfilov, rekao je da mu je posebno bilo interesantno da u prezentaciji generalnog direktora NIS-a čuje na koji način se kompanija suočila sa krizom u naftnom sektoru. „Bio sam iznenađen kada sam čuo kako je NIS spremno dočekao krizu i delovao proaktivno. Ukratko, moji utisci su vrlo pozitivni“, rekao je Panfilov.

Kejtlin Folstrom kaže da je vrlo zadovoljna turom koja je organizovana za studente u Pančevačkoj Rafineriji. „Mislim da je Rafinerija vrlo moderna i iznenađena sam koliko je čista. Impresionirana sam fokusom na HSE, i drago mi je da kompanija NIS poklanja veliku pažnju tome.“

Izvor: BIZLife