Norwegian Air uvodi redovne jeftine letove ka SAD

PinterestFacebookTwitterShare

Skandinavska niskotarifna aviokompanija najavila je 10 novih stalnih linija prema Sjedinjenim Američkim Državama po ceni karte u jednom smeru nižoj od 95 evra.

Loukoster Norwegian Air saopštila je da će od leta saobraćati na relacijama od Velike Britanije i Irske do tri destinacije na istočnoj obali SAD, odnosno do Njujorka, Bostona i regije Nove Engleske.

Treća po veličini evropska niskotarifna aviokompanija koristi američke aerodrome sa nižim tarifama, koje omogućavaju znatno jeftinije karte na transatlantskim letovima.

Cena karte, prema saopštenju Norwegian Air, neće prelaziti 100 dolara, odnosno 95 evra, s tim što u taj iznos nisu uključeni čekiranje prtljaga, obroci i odabir sedišta.

Prema pisanju Irish Timesa, više od 100 američkih legislatora se obratilo predsedniku DOnaldu Trampu prošlog meseca, zahtevajući da blokira letove iz Korka i Šenona ka Bostonu.

Oni su mišljenja da je američki međunarodni aviosaobraćaj ugrožen, te traže od Trapma da opozove dozvole dok kompanija ne promeni svoj poslovni model.

Kako je saopšteno sa aerodroma Kork, za 24 sata od najave novih niskotarifnih letova rezervisano je više od 1.500 karata.

Izvor: BIZLife