• English
X

Poslovne vesti

NOVA ERA: Dronovi donose milijarde

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Sve popularniji dronovi polako postaju ozbiljan igrač na globalnom tržištu, a prema procenama bankarske grupe Goldman Saks, biznis sa ovim letelicama će do 2020. godine vredeti 100 milijardi dolara.

Dronovi su uveliko “preleteli” svoje isključivo vojne namene i ušli u komercijalnu sferu, polako ulaze na velika vrata građevinske i filmske industrije, ali i u službu sprovođenja zakona. Već nekoliko kompanija ih koriste za sistem dostave.

Analitičar Goldman Saksa upućen u ovu oblast, Noa Poponak, izneo je procene da će ove letelice do 2020. godine pokrivati tržište od 100 milijardi dolara.

Dronovi ulaze u novu eru, njihova upotreba postaje sve efikasnija, bezbednija i, što je iznimno važno, uz manje troškove, ističe Poponak.

Povezane vesti

U svom istraživačkom serijalu “Profili u inovacijama”, Goldman Saks se osvrnuo na tehnologije u nastajanju koje kreiraju nove industrije na uštrb nekih sadašnjih, prevaziđenih.

Upotreba dronova, samovozećih komercijalnih vozila, dostignuća u virtuelnoj stvarnost i veštačkoj inteligenciji, u sklopu nove tehnološke evolucije preuzeće primat na tržištu i generisati stotine milijardi dolara prihoda u poljoprivredi, industriji, medicini, maloprodaji…

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay