Novi Fijat još bez cene

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: FCA, Vlada Srbije

Automobilski gigant Fijat-Krajsler zadovoljan je saradnjom sa Vladom Srbije, a rezultat toga je najuspešniji srpski izvozni proizvod fijat 500l.

To je, u izjavi za Novosti, ocenila direktorka kompanije Fijat-Krajsler automobili Srbija Silvija Verneti, koja vodi kragujevačku fabriku od marta 2014. godine.

Fiata 500L je najprodavaniji u svom segmentu u Evropi i najprodavanije vozilo u Srbiji. Mi smo ponosni što je tako dobar proizvod nastao u Kragujevcu, kaže Verneti.

Ponosni smo na činjenicu, koju je nedavno istakao i premijer Aleksandar Vučić, da FCA Srbija učestvuje sa tri odsto u bruto društvenom proizvodu. Učestvujemo sa osam odsto u ukupnom izvozu, koji je u 2016. godini iznosio 1,1 milijardu evra.

Verneti i Vučić ispred novog 500l (foto: screenshot)

Verneti i Vučić ispred novog 500l (foto: screenshot)

Prodaja novog modela Fijata 500l počinje u Francuskoj, Italiji i Srbiji 17. i 18. juna, a u ostalim zemljama Evrope u septembru, a na pitanje da li je planiran izvoz i na tržište SAD, Verneti odgovara potvrdno.

“Naravno, plan je da se ovo vozilo prodaje u svim zemljama u koje Fijat inače izvozi.”

Govoreći o novom modelu, kaže da novo vozilo ima više od 40 odsto sasvim originalnih delova.

“Znatno je unapređen, ne samo dizajnerski, već su mu poboljšane i vozne i bezbednosne karakteristike. Očekujem da će ponoviti uspeh prethodnika”, uverena je Verneti.

Kolike će cene biti u Srbiji, u ovom trenutku ne mogu da kažem, zaključila je.

Izvor: Novosti

Foto: FCA, Vlada Srbije