Novi pogon Kontinentala u Subotici

PinterestFacebookTwitterShare

U Subotici je otvoren novi pogon kompanije za proizvodnju delova za autoindustriju Kontinental, u kojoj će biti zaposleno više od 500 novih radnika.

Premijer Aleksandar Vučić, koji je pre otvaranja razgovarao sa predstavnicima rukovodstva fabrike, istakao je da je i ova fabrika dokaz da vlada ispuni sve ono što dogovori sa investitorima, a na dobrobit građana Srbije.

On je istakao da će na mestu gde je novi pogon za 500 novih radnika nekada bilo blato i klaljuga i da su mnogi vrteli glavom kada je bilo rečeno da će da nikne fabrika, a ona je nikla nakon devet meseci.

Kako je rekao, Vlada Srbije i građani su pomogli da se ova investicija ostvari i naznačio da je vlada dala oko tri miliona evra, a investitor, Kontinental, 14,5 miliona evra.

Kontinental novim pogonom povećava kapacitete za dodatnih 12.000 kvadratnih metara proizvodnog i magacinskog prostora, kao i prateće infrastrukture.

U Subotici će se proizvoditi cevi i cevni sistemi za pogonski sklop automobila na oko 20.000 metara kvadratnih radne površine i sa punom zaposlenošću od 1.150 radnika koja će biti dostignuta u narednim godinama.

Ovi delovi će se isporučivati proizvođačima automobila u Evropi. Fabrika proizvodi i delove za poljoprivredne, teretne i industrijske mašine.

Kontinental je 2016. godine, sa svojih pet divizija, ostvario preliminarni promet od 40,5 milijardi evra i trenutno zapošljava više od 220.000 radnika u 56 zemalja.

Izvor: B92, Agencije