Obećanje “odložilo” karavan nezadovoljnih

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović rekao je da je dolazak karavana autobusa nezadovoljnih građana u Beograd odložen do 19. maja zbog obećanja nadležnih da će građevinska dozvola za gondolu na Zlatiboru biti ubrzo izdata.

“Mi smo, od početka bili spremni na dogovor jer 13 miliona evra koje je Čajetina uložila u gondolu, umesto da se, za ovu godinu dana, otkako nas Vlada opstruira, već vratilo nama kao investitoru, stoji kao mrtav kapital”, rekao je Stamatović.

On je u saopštenju istakao da opština Čajetina od ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović “ne traži ništa više već samo običnu građevinsku dozvolu”.

“Tražimo da nas puste da dišemo, makar jednako kao što su to omogućili fantomskom projektu ‘Beograd na vodi’ i Zukorliću i njegovom ‘čardaku ni na nebu ni na zemlji’ u Novom Pazaru”, navodi se u saopštenju.

Optina Čajetina zatražila je od Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture građevinsku dozvolu za gradnju gondole (panoramske žičare) od podnožja do vrha Tornika, ali to ministarstvo odbija da je izda zbog nerešenih imovinskih odnosa nad zemljištem preko koga prolazi gondola.

Izgradnja gondole započeta je radnom akcijom bez dozvole početkom februara ove godine, a nastavljena 1. maja. Stamatović je ranije najavljivao dolazak karavana autobusa u Beograd odmah posle đurđevdana (6. maj).

Izvor: Beta

Foto: Pixabay