Od marta ruše divlju gradnju, “izvođač” još nepoznat

PinterestFacebookTwitterShare

Uklanjanje nelegalnih objekata u Beogradu počeće u martu. U prvom krugu se ruši gotovo 400 zgrada i kuća, a koja će firma biti zadužena za ovaj posao još nije poznato, nezvanično saznaju Novosti.

Sve beogradske opštine popisale su objekte koji su od kraja pretprošle godine, kada je stupio na snagu Zakon o ozakonjenju, zidani bez dozvola. Rešenja o uklanjanju su doneta, međutim, opštinari još čekaju da od grada dobiju novac za rušenje.

Divlja gradnja poslednjih godina najzastupljenija je bila na opštini Palilula, gde su mnogi investitori gradili bez ikakvog reda i dozvola.

U planu je rušenje 60-ak objekata, kažu u Paliluli. Najviše bespravih zgrada i kuća je u naseljima na levoj obali Dunava. Verujemo da ćemo uskoro dobiti sredstva od grada za uklanjanje tih objekata koje bi trebalo da počne sledećeg meseca.

Zvezdara i Voždovac su, takođe, među kritičnijim delovima grada kada je divlja gradnja u pitanju, ali iz tih opština nije stigao odgovor koliko rešenja o uklanjanju su inspektori doneli. Na Savskom vencu rušenje čeka 45, u Zemunu 33, a u Surčinu pet objekata.

Preduzeće koje na javnom tenderu bude dobilo posao rušenja bespravnih građevina imaće zadatak i da obezbedi obustavljanje započetih radova na nelegalnim gradilištima.

Izvor: Novosti