Od nedelje letnji red letenja na Aerodromu Nikola Tesla

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube screenshot

Letnji red letenja na Aerodromu Nikola Tesla počeće da se primenjuje u nedelju, 26. marta i trajaće do 28. oktobra, a u redovnom putničkom saobraćaju planirano je da 30 aviokompanija saobraća prema 70 aerodroma u 36 država, saopštio je danas beogradski aerodrom.

Novina u redu letenja nacionalne aviokompanije Er Srbija je uvodjenje letova za Veneciju koji će se od 1. juna obavljati četiri puta nedeljno.

Aviokompanija Transavia erlajnz počeće od 4. aprila direktne letove za Amsterdam, koje će obavljati tri puta nedeljno, dok će avio-kompanija AtlasGlobal Airlines nastaviti svakodnevne letove za Istanbul, koje je započela tokom zimske sezone.

U drugoj polovini maja avio-kompanija Viz Er (Wizz Air) uspostaviće letove ka četiri nove destinacije: Fridrihshafen, Nirnberg, Hanover i Maltu, ka kojima će saobraćati dva puta nedeljno.

Aviokompanija Ellinair  će početkom juna obnoviti letove za Iraklion, a sredinom juna će započeti i sa letovima za Solun.

Najveća novina u redu letenja nacionalnog prevoznika je da će, za razliku od prošle godine, već od početka letnje sezone saobraćati na linijama za Hamburg, Njujork, Sankt Peterburg i Maltu.

Početkom sezone odmora nacionalna aviokompanija će, kao i obično, uvećati broj nedeljnih letova ka ;Atini, Bejrutu, Dubrovniku, Njujorku, Larnaki, Sankt Peterburgu, Malti, Bukureštu, Splitu i Tivtu, a uvešće i dodatne dnevne letove na linijama za Solun, Skoplje i Ohrid.

Aviokompanija Viz Er će uvećati broj letova za Dortmund, Ajndhoven, Malme, Memingen, Geteborg i Stokholm Skavsta, a avio-kompanija Katar ervejz (Qatar Airways) će od 1. oktobra iz Beograda saobraćati svakodnevno.

Izvor: Beta

Foto: YouTube screenshot