Otvoren Sajam građevinarstva u Beogradu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: FreeImages

Međunarodni sajam građevinarstva otvoren je danas na Beogradskom sajmu gde učestvuje više od 550 izlagača iz 30 zemalja.

U okviru tog sajma koji traje do 23. aprila održava se i Međunarodni sajam kamena i prateće industrije “Stoneexpo Serbia”.

Ministarska građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je otvarajući Sajam građevinarsta rekla da se trenutno u Srbiji izvode građevinski radovi u vrednosti 970 milina evra i da u njima učestvuje veliki broj srpskih frimi.

Ona je navela da je udeo građevinske industrije u bruto domaćem proizvodu (BDP) Srbije pet odsto, a da je cilj da se poveća na sedam procenata.

“Trudimo se da napravimo bolje uslove za poslovanje građevinske industrije, ne samo izdavanjem elektronskih građevinskih dozvola nego i drugim pogodnostima”, kazala je Mihajlović.

Na 43. Sajmu građevinarstva, pod sloganom “Zlatna grana srpske privrede”, predstavljeni su svi delovi građevinske delatnosti.

Radno vreme sajma je od 10 do 19, a u nedelju do 17 časova.

Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, grupne 200 a za đake i studente 100 dinara. Parking se naplaćuje 100 dinara po satu.

Izvor: Beta

Foto: FreeImages