Otvorena kancelarija PKS u Pekingu, a u sredu i u Šangaju

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Privredna komora Srbije (PKS) otvorila je kancelariju u Pekingu, dok će u sredu početi da radi i kancelarija u Šangaju, uz podršku kineskih partnera koji su obezbedili prostor i kompletnu infrastrukturu, rekao je predsednik komore Marko Čadež.

On je, kako je navedeno istakao da će se time Srbiji omogućiti snažnija podrška za izlazak na veliko tržište Kine, što će doprineti i jačanju privredne saradnje dve zemlje.

Ekonomska saradnja Srbije i Kine, kako je istakao Čadež, sve je uspešnija, ali postoje velike mogućnosti za značajniji razvoj privrednih veza, posebno privlačenjem kineskih investicija i modernih tehnologija i većim izvozom domaćih proizvoda na kinesko tržište.

Predsednik PKS je ukazao na značaj zajedničkog nastupa srpskih i kineskih kompanija na srpskom i kineskom, ali i na trećim tržištima.

Čadež je tokom boravka u Pekingu razgovarao sa predstavnicima renomiranih kineskih kompanija.

Otvaranju kancelarije u Pekingu prisustvovali su i predstavnici Ambasade Srbije, veliki broj istaknutih kineskih privrednika, koji već posluju u Srbiji ili su zainteresovani za ulazak na srpsko tržište i pronalaženje partnera među našim kompanijama.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay