Ovo je novi prvi čovek Agrokora! (VIDEO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Screenshot

Antonio Alvarez III. biće novi čelni čovek Agrokora i biće zadužen za proces restrukturiranja kompanije,pišu hrvatski mediji.

Alvarez je izvršni direktor za restrukturiranje u Evropi u konsultantskoj kući Alvarez&Marsal, koju je ruski Sberbank pre nekog vremena angažovao za pronalazak izlazne strategije u Agrokoru.

Ti globalni konsultanti specijalizovani su za rešavanje kriznih situacija. Tako će Ivica Todorić i njegova porodica dobiti zamenu kroz stručne konsultante koji bi trebali pomoći narušenom poslovanju.

Iz Agrokora je u nedelju službeno potvrđeno da je potpisan standstill ugovor s kreditorima tog koncerna,, a naknadno je pojašnjeno da je ugovor potpisan od strane Agrokora.

Kako se navodi na službenim stranicama kuće Alvarez & Marsal, Antonio Alvarez III sin je osnivača firme Alvarez & Marsal, ujedno i zaslužan za širenje te firme na Evropu.

Rođen je na Filipinima, diplomirao je na Univerzitetu Notr Dam (Notre Dame), a MBA je dobio je na prestižnom američkom univerzitetu Kornvel (Cornell). Tečno govori francuski i engleski, a pasivno italijanski i španski. Ima 25 godina iskustva u radu s javnim i privatnim kompanijama koje su se našle u problemima, a radio je u velikom broju evropskih zemalja – od Velike Britanije, Nemačke, Francuske, Italije, Španije i Holandije preko Luksemburga, Šviajcarske, Finske, Norveške i Švedske pa sve do Estonije i Rumunije.

U slobodno vreme, kako navode hrvatski mediji, Antonio Alvarez III bavi se dens muzikom, koju piše i izvodi pod umetničkim imenom A3.

Izvor: Ag.

Foto: Screenshot