I pivo Balkan u slovenačkoj Fontani piva

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube screenshot

U slovenačkom mestu Žalec kao posebnu turističku atrakaciju otvorili su prošle godine opštinsku Fontanu piva, na kojoj posetioci mogu za osam evra šest puta da natoče različite vrste tog napitka, a od ove godine nude i pivo koje je proizvođač nazvao Balkan.

Uprkos nešto hladnijem vremenu poslednjih dana, sezona piva u Žalcu opet je otvorena, a iz jedne od pet slavina sada se može natočiti i pivo “Balkan”, čime se, kako navode mediji, prilagođavaju trendovima i željama nekih posetilaca, prenela je Hina.

Pivopije su u Žalcu do sada kupile više od 12.000 žetona za pristup pivskoj česmi i osnovnu degustaciju, a kriglu koju dobiju uz osnovnu ulaznicu zadržavaju za uspomenu besplatno.

Svetlo lager pivo tog imena, koje je proizvedeno od slovenačkog hmelja “po nemačkim i balkanskim recepturama”, napoji dušu i srce, a na poseban način povezuje sve balkanske narode, rekao je za list Večer neimenovni proizvođač.

Time je zapravo aludirao na davni reklamni oglas “Radenska nas spaja”, s kojim je svoje mineralne vode na bivšem jugoslovenskom tržištu svojevremeno promovisala punionica iz Rogaške Slatine, Radenska “s tri srca”, koju je prošle godine kupila češka kompanija Kofola.

Fontana piva otovrena je u septembru prošle godine.

Izvor: Beta

Foto: YouTube screenshot