Počelo “zlatno doba” Zlatibora

PinterestFacebookTwitterShare

Zlatibor je prošle godine posetilo preko 250.000 turista sa preko milion noćenja, što je rekordan broj za tu turističku destinaciju Srbije, rečeno je na promociji na Sajmu turizma .

Direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović je rekao da je “zlatno doba” Zlatibora tek počelo i da je cilj da tu planinu pormovišu i u inostranstvu, odakle je prošle godine došlo 30 odsto ukupnog broja turista na Zlatiboru.

Kao jednu od novijih ponuda za letnju sezonu izdvojio je otvaranje “Dino parka” koji će biti jedan od najvećih u regionu, i otvoreno letnje klizalište, park avantura i teren za pejntbol.

Podsetio je da Zlatibor ima najsavremeniji auto-kamp, s tri zvezdice kvaliteta, koji uglavnom posećuju turisti iz Holandije i Nemačke.

“Trudimo se da svake godine proširimo naš sportski sadržaj, imamo preko 60 kilometara obeleženih biciklističkih staza i preko 80 pešačkih”, rekao je Živanović.

Predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović je rekao da se Zlatibor okrenuo promociji domaće ponude hrane i drugih proizvoda. “Nama je cilj da izađemo izvan nacionalnih okvira i da se promovišemo na međunarodnom planu”, rekao je on.

Izvor: Beta