PORUKA IZ HRVATSKE: Nema “prelivanja” novca u Agrokor

PinterestFacebookTwitterShare

Kompanije Agrokora u regionu posluju redovno i hrvatsko Ministarstvo privrede od susednih zemalja očekuje da im se i dalje omogući normalno poslovanje, poručuje potpredsednica Vlade Hrvatske i ministarka privrede Martina Dalić.

“Agrokorove kompanije u regionu posluju redovno i nije ih zahvatila kriza u poslovanju koja je dovela do otvaranja postupka vanredne uprave u Agrokoru d.d. i povezanim društvima u Hrvatskoj.”

Kako kompanije u vlasništvu Agrokora u regionu plaćaju svoje obaveze prema državama u kojima posluju, osiguravaju zaposlenost i brigu o dobavljačima, očekujemo da im se normalno i redovno poslovanje omogući i dalje”, kaže se u izjavi Martine Dalić, koju je objavilo njeno Ministarstvo.

Dalić ističe i kako je nedavno održana sednica Nadzornog odbora društva Merkator u Sloveniji, koje je vlasnik Merkatora u Srbiji i Crnoj Gori, “nedvosmisleno potvrdila da između ove kompanije i Agrokora u Hrvatskoj nije bilo nikakvih radnji koje bi ukazivale na prelivanje sredstava u Hrvatsku”.

“Ministarstvo od susednih zemalja očekuje da se vlasništvo svih Agrokorovih kompanija u regionu poštuje, kao što ga je i Vlada Hrvatske poštovala pri uvođenju vanredne uprave u hrvatski deo koncerna Agrokor.”

Zaštita radnih mesta i dobavljača kroz proces restrukturiranja, stabilizacije poslovanja i postizanje dogovora o naplati poverioca su u fokusu vanredne uprave i Ministarstvo očekuje primenu ovih principa dobrog poslovanja na sva društva koncerna Agrokor”, naglašava Martina Dalić.

Inače, u Beogradu je održan sastanak ministara trgovine i ekonomije Srbije, Slovenije, Crne Gore i BiH, na kojem se analiziralo stanje nastalo krizom koncerna Agrokora.

Izvor: Index