Posle pobede Trampa, Bafet u “šoping” poneo 12 milijardi dolara

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube screenshot

Voren Bafet, jedan od najbogatijih ljudi na svetu, od 8. novembra prošle godine i pobede Donalda Trampa na izborima u SAD, potrošio je na hartije od vrednosti 12 milijardi dolara.

„Od izbora kupili smo obične deonice u vrednosti od 12 milijardi dolara“, rekao je Bafet u jednom intervjuu, prenosi Blumberg.

Kako je rekao, to je više bila njegova lična odluka nego njegovog Berkšire Hataveja (Berkshire Hathaway), a iako nije tačno odgovorio čije tačno deonice je kompanije kupila, zna se da je od novembra Berkšire Hatavej povećao udeo u kompanijama kao što su American Airlines, Delta Air Lines i United Continental Holdings.

Koliko je ovo velika vest govore i sledeći podaci. Berkšire je u prvih devet meseci kupio hartije u vrednosti od 5 milijardi dolara,  a prodao ih u vrednosti od 20 milijardi dolara. U toku cele 2015. godine Bafet je na hartije od vrednosti potrošio ukupno 10 milijardi dolara, ili dve milijarde manje u odnosu na poslednja tri meseca.

Bafet je, što je interesantno, u predsedničkoj trci prošle godine finansijski podržavao kandidata demokrata Hilari Klinton, ali je i tada izjavljivao da veruje u američku ekonomiju bez obzira ko pobedi na izborima.

Izvor: BIZLife/Bloomberg

Foto: YouTube screenshot