Radnici Fijata dobili ponudu od rukovodstva, čeka se ponedeljak

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: FCA

Pregovori poslovodstva Fijata i radnika uz posredovanje Vlade Srbije biće nastavljeni u ponedeljak, 24. jula, rekao je predsednik Samostalnog sindikata i štrajkačkog odbora FCA Zoran Marković.

On je Radiju Slobodna Evropa kazao i da će se organi Samostalnog sindikata tokom vikenda izjasniti o predlogu koji je predstavljen na današnjim pregovorima.

Dok traju pregovori ne možžemo precizirati detalje predloga i davati izjave o njihovom sadržžaju, ali možžemo da potvrdimo da će pregovori uz posredovanje Vlade Srbije biti nastavljeni u ponedeljak, 24. jula, kazao je Marković za RSE.

On je naglasio da je izuzetno važžno ššto u pregovorima sa menadžžmentom kompanije aktivno učestvuje premijerka Ana Brnabić.

Novosti: Radnici dobili ponudu

Pregovori rukovodstva kompanije Fijat Krajsler automobili Srbija i zaposlenih u toj kragujevačkoj fabrici počeli su pre dva dana.

Posle tri dana pregovora u Vladi Srbije, poslovodstvo je sročilo šta od zahteva i u kolikoj meri mogu da prihvate, pišu Novosti.

Tokom subote i nedelje o predlogu će se izjasniti i Samostalni sindikat kragujevačke fabrike, ali će svoj sud saopštiti tek u ponedeljak, za kada je zakazan nastavak razgovora.

Izvor: Blic, Tanjug, Novosti

Foto: FCA