Prekinut štrajk u Fijatu, kreću pregovori

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Petar Mladenović

Predsednik Štrajkačkog odbora zaposlenih u kragujevačkom Fijatu, koji su štrajkovali od 27. juna, kazao je da su razgovori sa premijerkom Anom Brnabić bili teški, ali da je, ipak, doneta odluka o prekidu štrajka.

“Sutra je normalan radni dan. Pozivam prvu smenu da sutra dođe i počne da radi”, rekao je Marković i dodao da je otkazan i sutrašnji protest koji je trebalo da bude održan u 11.00 sati ispred Skupštine garda Kragujevca.

On je dodao da očekuje brze i efikasne pregovore sa rukovodstvom Fijata. “Ovo nije kraj. Kraj je da nam se poprave uslovi rada”, kazao je Marković i dodao da nema poraženih, ali da će svakako biti nezadovoljnih.

On je naveo da je jedna od stvari koja je prelomila da se prekine štrajk, obećanje premijerke da će biti sa radnicima i da su na istoj strani.

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da je sastanak sa predstavnicima radnika fabrike Fijat Krajsler automobili (FCA) Srbija bio uspešan i najavila da će sutrašnji dan u toj fabrici biti radan.

“Zahvalna sam na pozivu da se vidimo. Sastanak je bio uspešan i sutra je u Fijatu radni dan”, kazala je premijerka na konferenciji za novinare i Skupštini Kragujevca.

Ona je najavila da će sutra u 12 časova u Vladi Srbije početi pregovori sa najvišim poslovodstvom FCA i dodala da će ih sama organizovati, kako bi ispunila obećanje radnicima da će biti uz njih tokom pregovora.

“Ne mogu da garantujem šta ćemo dobiti na tim pregovorima ali insistiraćemo da se što više ispune zahtevi sindikata jer Vlada Srbije je tu za njih”, kazala je premijerka.

Izvor: Beta

Foto: Petar Mladenović