“Privrednici, dobrodošli u novu PKS”

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: PKS/screenshot

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež u otvorenom pismu poželeo dobrodošlicu privrednicima u “novi jedinstveni komorski sistem Srbije, čiji je osnovni cilj unapređenje njihovog poslovanja, rast i razvoj firmi”.

Od 1. januara na usluzi privrednicima je nova PKS, kao jedinstvena mreža za pružanje usluga i zaštitu interesa privrede u celoj zemlji, kaže Čadež.

Ključnu ulogu u takvoj komorskoj organizaciji imaće regionalni parlamenti privrednika koje će privrednici sami birati.

Izbori za regionalne parlamente biće raspisani najkasnije do kraja februara. Svaki privrednik dobio je pravo da bude biran i da bira svoje predstavnike koji će ga zastupati.

“Pozivam Vas da iskoristite priliku da stvorite organizaciju po svojoj meri, u kojoj ćete Vi odlučivati o svim pitanjima bitnim za rad komore. U novoj organizaciji u četiri glavna sektora PKS – industrije, poljoprivrede, usluga i preduzetništva, deluje 19 udruženja”, naveo je Čadež.

Sektorske grupacije, u sastavu udruženja, čine suštinu samoorganizovanja svih privrednika. Njihov glavni zadatak jeste da na nacionalnom i međunarodnom nivou zastupaju usaglašen i balansiran interes cele privrede, svih industrija, kompanija i preduzetnika, malih i velikih, trgovaca, proizvođača i bankara, uvoznika i izvoznika.

Čadež je predstavio i novi proizvod namenjen svima koji žele da investiraju i prošire svoje poslovanje – “Ekonomski atlas lokalnih samouprava” sa namenskim podacima o slobodnim lokacijama, objektima, cenama i olakšicama, radnoj snazi, potencijalnim dobavljačima u određenoj opštini ili regionu.

Izvor: RTV, Tanjug

Foto: PKS/screenshot