“Privremena uprava Agrokora sprečila širenje krize na susede”

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/Daniel Kasap

Privremena uprava Agrokora uspela je da spreči prenošenje krize hrvatskog dela koncerna na druge zemlje u regionu, tvrdi poverenik hrvatske vlade za Agrokor Ante Ramljak.

Ramljak je upozorio u Sarajevu kako je kriza u tom koncernu i dalje “alarmantna”, dodajući kako ne želi da širi lažni optimizam, ali će uraditi sve da se poslovanje stabilizuje, a dospeli dugovi izmiruju.

“Situacija koju smo zatekli u koncernu, a pre svega mislim na hrvatski deo, bila je vrlo alarmantna. Ona je to i danas”, kazao je Ramljak nakon sastanka s predsedavajućim Veća ministara BiH Denisom Zvizdićem i predstavnicima drugih tela vlasti u BiH, s kojima je razgovarao o poslovanju Agrokorovih firmi u toj zemlji i krizi u hrvatskom koncernu.

“Reč je o borbi s vremenom, za zaposlene, dobavljače i sve države u regiji i njihove građane. Ta bitka još traje. Nemam nameru da širim nikakav lažni optimizam i u ovom trenutku ne mogu reći da je situacija takva da se promenila za petnaest dana”, kazao je Ramljak.

Istakao je da je kriza u Agrokoru potencijalno opasna za širu regiju, jer se problem mogao preneti i na sve druge zemlje, ali privremena uprava je, kako tvrdi, to uspela da spreči.

Sada se ipak, kako je rekao, mora pozabaviti izdvojenim problemima Slovenije, Srbije i BiH.

Izvor: Seebiz

Foto: Beta/Daniel Kasap