Prvi dobavljač Dženeral elektrika iz Srbije

PinterestFacebookTwitterShare

Preduzeće Unimet iz Kaća prvo je preduzeće iz Srbije u sistemu dobavljača kompanije Dženeral elektrik (GE), saopštila je ta multinacionalna kompanija.

Unimet će u prvoj fazi saradnje isporučivati pet mašinskih proizvoda za fabriku GE Power u Mađarskoj, s potencijalom za postepenu isporuku i za ostale fabrike GE power u Evropi i svetu.

Unimet se za dobavljača GE kvalifikovao visokim kvalitetom proizvodnje, stabilnim finansijama u poslovanju, visokim standardima i konkuretnom cenom proizvoda.

Firma se bavi mašinskom obradom na CNC mašinama, izradom velikog broja delova od lima, sklapanjem i testiranjem različitih uređaja. Preduzeće zapošljava više od 250 ljudi.

Generalni direktor Dženeral elektrika za Jugoistočnu Evropu Masimo Gatano izjavio je da u Srbiji ima mnogo malih i srednjih preduzeća koja imaju proizvodnju, kvalitet i cene konkurentne u svetu.

“Unimet je jedno od 70 preduzeća koje je pokazalo da ima potencijale da zadovolji naše visoke kriterijume poslovanja po pitanju kvaliteta proizvoda, količine proizvodnje, cene i uslova isporuke. Verujemo da ćemo u budućnosti videti u našem sistemu dobavljača i druge srpske kompanije”, dodao je Gatano.