PUKLA LJUBAV SA KOLETOM: Matijević hoće PKB

PinterestFacebookTwitterShare

Vlasnik kompanije Matijević, Petar Matijević, javio se na poziv o zainteresovanosti za kupovinu Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB), jer ima najveću klaničnu industriju u Srbiji i trebaju mu zemljište i farme.

“Godišnje proizvodim 50 miliona kilograma mesa, jer imam po šest farmi pilića i bikova i pet farmi svinja. Svaka farma pilića u jednom turnusu odneguje po 200.000 pilića i godišnje proizvedem samo 7,5 miliona pilića”, rekao je Matijević za agenciju Beta.

On je dodao da ulaže u stočarstvo i da uprkos ranijoj izjavi da se neće javiti na poziv za kupovinu PKB, ipak to učinio “u nadi da neće biti mnogo zainteresovanih pa bi PKB mogao da kupi po početnoj ceni”.

Na pitanje koliko je spreman da plati, Matijević je rekao da to ne može da kaže jer je “kupovina teška strategija”. “I pod uslovom da znam šta sve poseduje PKB, ako bih otkrio koliko sam spreman da platim, to bi bilo kao da igram poker otvorenih karata”, rekao je on.

Kaže da još nema pouzdane informacije o tome šta PKB poseduje dok se ne objavi tender i ne bude dostupna dokumentacija. “Ranije je pominjano da PKB ima 17.700 hektara, sada kažu 23.000-24.000. Imaju farmu sa 8.000 krava koja ne radi rentabilno i u nju treba dosta uložiti”, rekao je Matijević.

Na pitanje da li je pismo o zainteresovanosti poslao sam ili udružen sa vlasnikom MK komerca Miodragom Kostićem, kako su ranije najavljivali, Matijević je rekao da je njegova kompanija poslala pismo jer je ljubav sa Kostićem “pukla”.

“Pismo je poslala svaka firma posebno, Kostić je biznismen, ja sam seljak”, rekao je Matiijević.

Petar Matijević: Ne kupujemo PKB, Kole i ja smo sitne ribe

PKB hoće stranci i dve velike domaće firme

Izvor: Beta