Radnici Goše “odmrznuli” štrajk

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Radnici fabrike šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke opet su obustavili proizvodnju, jer nisu dobili obećanu isplatu od po 30.000 dinara.

Po potpisanom sporazumu s poslovodstvom, poslednji rok za isplatu 30.000 dinara bio je 25. maj. Kako isplate nije bilo, doneta je odluka da se štrajk “odmrzne”. Ova isplata bila je prva stavka sporazuma.

Štrajk smo i zamrzli da ne bismo došli u situaciju da ponovo budemo prevareni. Sada radnici neće više da popuštaju. Kada prvi, najlakši zahtev nisu ispoštovali, šta možemo da očekujemo dalje, kaže Bojan Đorđević iz štrajkačkog odbora.

Ostali zahtevi radnika su isplata zaostalih zarada u 16 rata, da ubuduće plate budu isplaćivane mesec za mesec, garancije da će im biti povezan radni staž i uplaćivani doprinosi za penziono i socijalno osiguranje.

Radnicima se duguje oko 600.000 dinara na ime neisplaćenih zarada, tri godine nisu uplaćivani doprinosi, a nemaju ni zdravstvene knjižice.

Slovački ŽOŠ je prodao firmu kiparskoj kompaniji krajem marta, ali ovde veruju da je reč o poslovnoj akrobatici i da isti vlasnik i dalje stoji iza Goše.

Izvor: Novosti

Foto: Pixabay