„Radnici Merkatora mogu mirno da spavaju“

aleksandar-vucic-beta.jpg
PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Svih 8.900 radnika zaposlenih u kompaniji Merkator S, koja je deo hrvatskog Agrokora, može mirno da spava, jer deo te kompanije koja posluje u Srbiji nema probleme kao što postoje u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

To je izjavio premijer Srbije Aleksandar Vučić posle razgovora sa predstavnicima dobavljača kompanije, i poručio da Merkator u Srbiji ovako može da nastavi da posluje sto godina ako pojača zid prema ostalima koji su u problemima.

„U Srbiji panike ne sme da bude, ovo je problem koji će drmati ceo region, na veoma ozbiljan, dramatičan način, a mi ćemo pokušati da izađemo neokrnjeno“, rekao je premijer i dodao da će već sutra početi rešavanje problema na sastancima sa predstavnicima NBS, Ministarstva finansija, ali i da će se čuti sa slovenačkim kolegom Mirom Cerarom kako bi se napravio zajednički blok ograde od Hrvatske i BiH.

Prema njegovim rečima, taj plan treba da obezbedi da novac iz kompanija povezanih u sistem Agrokor ne odlazi iz Srbije. Naveo je i da ga ne zanima kako će to „neko tamo“ da protumači, je on i vlada odgovaraju isključivo građanima Srbije.

„Merkator najbolje stoji u Srbiji i nema nikakvih problema“, poručio je premijer i pozvao direktora Merkatora S Aleksandra Seratilića da u toj kompaniji bude još više srpske robe.

On je ocenio da su razmere problema veće nego što izgledaju, ali da je u Srbiji situacija potuno drugačija.

„Zaštitićemo sve naše radnike i dobavljače, rekao je Vučić, navodeći da je u sistemu Agrokora zaposleno ukupno 12.000 ljudi – u Merkatoru S 8.900, a ostali rade u tri srpske kompanije – Frikomu, Dijamantu i Nova Sloga Mirela.

„U ove tri kompanije teža je situacija“, rekao je Vučić. On je naveo da Srbija ima ugovor sa Merkatorom S nezavisno od Agrokora.

Izvor: Beta

Foto: Beta