RAS: 70 prijava za izbor najboljih ideja

PinterestFacebookTwitterShare

Na konkurs Razvojne agencije Srbije (RAS) za izbor najboljih projektnih ideja za razvoj regiona, pristiglo je oko 70 radova timova visokoškolskih ustanova iz cele Srbije, za ukupan nagradni fond od četiri miliona dinara.

Najviše radova pristiglo je iz Beograda, ukupno 23, zatim iz Niša 11, Kragujevca i Bora sedam, Novog Sada šest, Užica tri, Kosovske Mitrovice tri, Kruševca dva i po jedan iz Zaječara, Trstenika, Leskovca, Valjeva, Sremskih Karlovaca i Čačka, saopštio je RAS.

Ideja konkursa je predstavljanje investicionog projekta u jednom regionu ili delu regiona u Srbiji, kao potencijalnoj mogućnosti privrednog razvoja, prvenstveno regionalnog, ali i sveukupnog.

U narednom periodu stručna komisija će pregledati radove, nakon čega će biti određen uži krug najbolje predstavljenih projektnih ideja.

Najbolje rangirani projekat biće nagrađen sa milion dinara, drugoplasirana ideja biće nagrađena sa 800.000 dinara, trećeplasirana sa 600.000 dinara, dok će po 400.000 dinara dobiti projektni timovi.

Timovi će biti nagrađeni za najbolje brending rešenje, rešenje za najbolji uticaj na životnu sredinu, rešenje za najbolji doprinos novom zapošljavanju i rešenje za najbolji uticaj na razvoj zajednice.

Izvor: Beta