RTS: Rok za ponude za upravljanje RTB Bor biće produžen do kraja maja

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Javni poziv za izbor profesionalog poslovodstva za savetovanje i upravljanje Rudarsko-topioničarskim basenom “Bor” ističe sutra ali će biti produžen za još mesec dana, saznaje RTS.

Ministar privrede Srbije Gorana Knežević juče je potvdio da ima zainteresovnih za upravljanje borskim kombinatom i da će rok verovato biti produžen na zahtev ponuđača.

On je rekao da je stiglo više ponuda za profesionalno upravljanje RTB-om.

Vlada Srbije je 28. decembra prošle godine raspisala javni poziv za izbor profesionalnog menadžmenta za RTB, a ponuđači treba da predlože strategiju razvoja tog preduzeća, plan razvoja rudarstva i metalurgije, plan proizvodnje, plan smanjenja troškova poslovanja, strategiju prodaje proizvoda sa projektovanim cenama za ključne proizvode, broj zaposlenih.

Profesionalni direktori biće u svim delovima borskog kombinata uključujući i rudnike bakra i zlata u Boru i Majdanpeku i topionici.

RTB primenjuje Unapred pripremljeni plan reorganizacije (UPPR) kojim mu je država od otpisala dug od 900 miliona evra. Preostali dug tog preduzeća od 300 miliona evra treba da bude otplaćen u narednih osam godina, posle jedne godine grejs perioda.

Do sada su bila tri neuspešna pokušaja prodaje RTB-a, a Vlada Srbije o strateškom partnerstvu u tom preduzeću sada pregovara s kineskim investitorima.

Izvor: Beta

Foto: Beta

Komentari 1

  1. Rodoljub

    Vlada Srbije i RTB Bor su ocigledno bili potpuno zatečeni. Mislili su da niko neće da im se javi. Kad su videli da ih ima dosta, našli su se u problemu. Nekoga moraju da izaberu, ne mogu sve tek tako da odbiju. Zato su brže bolje našli svog igrača, ali je on je nespreman da udje u igru. Nije ništa napisao. Sada će mesec dana da ga treniraju dok mu pišu program rada, uglavnom prepisujući već postojeća pisanija. Dokaz da sam u pravu biće to što će baš ti koji su tražili produžetak dobiti ovaj veliki posao. A ostaće i Lagoje. Dal će biti generalni direktor ne znam, ali će svakako biti glavni. On je Vučićev 100%. Ako ne bude tako, onda ja imam fikciju da je ovo najgora vlast u Srbiji ikada.