Rusi hoće aerodrom Nikola Tesla

PinterestFacebookTwitterShare

Ruska kompanija Aerodromi regiona, deo Renova grupe u vlasništvu ruskog biznismena Viktora Vekselberga, potvrdila je da će učestvovati u nadmetanju za koncesiju za Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu.

Generalni direktor te kompanije Jevgenij Čudnovski je za agenciju Iterfaks rekao da su i pre tri godine bili zainteresovani da učestvuju na tenderu za izbor strateškog investitora za beogradski aerodrom.

“Nedavno je objavljen poziv za kvalifikacije na tenderu za beogradski aerodrom. Bili smo zainteresovani za ovaj projekat i pre tri godine, a sada ćemo učestovati”, kazao je on.

Javni poziv potencijalnim koncesionarima za Aerodrom Nikola Tesla objavljen je 10. februara, a rok za slanje pisama o zainteresovanosti je produžen do 10. marta.

Koncesija za beogradski aerodrom će biti data na rok od 25 godina, a na tenderu ne mogu da učestvuju kompanije ili sa njima povezana lica koja upravljaju u nekom od aerodroma u regionu, koji se nalazi na manje od 450 kilometara od Beograda.

Do sada su se kao zainteresovani investitori za beogradski aerodrom pominjali francuski Vinči, nemački Fraport i kineski Šandong haj spid.

Izvor: N1, Beta