Saglasnost za autoput Beograd – Sarajevo

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: FI

Srbija i Bosna i Hercegovina su se saglasile da se autoput Beograd-Sarajevo gradi, rečeno je prilikom posete Srbiji predsedavajućeg Saveta ministara BiH Denisa Zvizdića.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je sa ministrom komunikacija i transporta u Savetu ministara Bosne i Hercegovine Ismirom Juskom o projektu izgradnje autoputa Beograd-Sarajevo i rekonstrukciji pruge između dve prestonice.

“Srbija i BiH su se saglasile da se auto-put Beograd-Sarajevo gradi, a u narednom periodu razgovoraćemo o detaljima realizacije, kao što su izrada prethodne studije izvodljivosti i načini finansiranja”, rekla je Mihajlović, prenosi njeno ministarstvo.

Ministar Jusko je kazao da je taj projekat važan za ekonomski razvoj BiH i da bi u narednih mesec dana trebalo da bude poznata preliminarna trasa auto-puta na teritoriji BiH.

Mihajlovićeva i Jusko su se dogovorili da se u najkraćem roku formira zajednička radna grupa za projekat rekonstrukcije pruge Beograd-Sarajevo. Dogovoreno je i formiranje zajedničke radne grupe za održavanje jedanaest mostova između Srbije i BIH.

Sastanak Mihajlović-Jusko jedan je u nizu tokom posete predsedavajućeg Saveta ministara BiH Denisa Zvizdića Srbiji.

Izvor: Beta

Foto: FI