“Sava” u plusu, ali to nije dovoljno

PinterestFacebookTwitterShare

Iako je Centar “Sava” rentabilan, zbog nasleđenih dugova i troškova održavanja Beograd će morati da pronađe partnera za ovu kongresnu dvoranu, saopštila Gradska uprava.

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović izjavio je da Centar “Sava” u protekle tri godine beleži rentabilnost u poslovanju, ali da su troškovi održavanja veoma visoki.

Mladenović je kazao da će Beograd nastaviti da upravlja Centrom “Sava”, ali da će grad morati da pronađe partnera zbog nasleđenih dugova i troškova održavanja.

“On neće biti otuđen od gradske imovine, ali ćemo na taj način postaviti drugačije upravljanje, gde će partner investirati u obnovu objekta, u kom imamo ozbiljan problem sa prokišnjavanjem i energetskom efikasnošću”, rekao je Mladenović.

Istakao je da se nada će ove godine biti odabran strateški partner i ući u realizaciju projekta, a kako je naveo, procenjuje se da je za njegovu obnovu potrebno oko pet godina.

“Jasno je da Centar ‘Sava’ neophodan gradu, jer se bez njega ne može zamisliti ni kulturni, ni sajamski, odnosno kongresni život Beograda”, rekao je Mladenović.

Izvor: Beta