SBB: Do kraja aprila očekujemo preuzimanje IKOM-a

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: SBB

Kompanija SBB saopštila je da očekuje da će do kraja aprila završiti preuzimanje IKOM-a i da će ispuniti sve zahteve Komisije za zaštitu konkurencije.

SBB navodi da će integracija mreže biti završena tokom 2017. godine i da će korisnici blagovremeno biti obavešteni o daljem toku ovog procesa.

Kao vodeći operator digitalne i analogne kablovske televizije, širokopojasnog interneta i fiksne telefonije u Srbiji, SBB će preuzimanjem kablovskog operatora IKOM njegovim korisnicima obezbediti pristup savremenim servisima koje ima u svojoj ponudi”, piše u saopštenju.

Komisija za zaštitu konkurencije Srbije saopštila je danas da je uslovno odobrila da SBB preuzmu Interaktivne kablovske objedinjene mreže – IKOM.

SBB je septembra 2016. godine potvrdio da je kupio IKOM i naveo da će tim preuzimanjem postati jedan od najvećih telekomunikacionih operatera u jugoistočnoj Evropi. Ta kompanija je u vlasništvu američkog investicionog fonda KKR i vodeći je operator digitalne i analogne kablovske televizije, širokopojasnog interneta i fiksne telefonije. IKOM u Srbiji posluje više od 10 godina i osim osnovnog i digitalnog paketa kablovske televizije nudi i kablovski internet i fiksni telefon.

Izvor: Beta

Foto: SBB