Šef sektora za obnovljivu energiju dobio otkaz zbog neznanja

PinterestFacebookTwitterShare

Šef sektora za obnovljivu energiju u Ministarstvu za infrastrukturu Slovenije smenjen je dan pošto je pred televizijskim kamerama pokazao potpuno neznanje o svom području, a novinarka koja ga je intervjuisala je sve objavila u informativnoj emisiji bez ikakve montaže.

Ona je državnog sekretara za obnovljive izvore Tilena Smolnikara intervjuisala posle javne prezentacije o tome šta se u Sloveniji čini u korišćenju hidropotencijala, energije vetra, elektro-punionica za automobile i “pametnih brojila” i postavila mu desetak pitanja, ali on ni na jedno nije znao odgovor.

Samo se smejao i pokušavao da se izvini ili je tražio prekid i ponovno snimanje, prenela je HINA.

Na kraju je prostodušno izjavio da će se “Slovenija truditi da ispuni ciljeve iz strategije korišćenja obnovljivih izvora i to je sve što pametno mogu da kažem na tu temu”.

Pokazalo se da ne zna ni koliko je Slovenija novca namenila da do 2020. postigne cilj da joj obnovljiva energija čini četvrtinu energetskog bilansa, iako je to bila glavna tema prezentacije na kojoj je učestvovao.

Ministarstvo za infrastrukturu je saopštilo da se Smolnikar pred gledaocima osramotio jer je pokazao neznanje, i smenilo ga s položaja šefa odeljenja za obnovljive izvore, na koji je postavljen septembra prošle godine, ali će ipak ostati u Ministarstvu.

Mediji navode da je kritike zbog osposobljenosti tog relativno mladog stručnjaka bilo i kada je postavljen na mesto koje je sada izgubio, jer je po struci geodeta i informatičar, a navodno je na mesto šefa odeljenja došao jer mu je otac uticajan direktor u ljubljanskom gradskom Holdingu.

Izvor: Blic