• English
X

Poslovne vesti

Svojom Teslom spasio čoveku život, a onda je Tesla odradila vrhunski PR

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Twitter screenshot

Tokom vožnje po autoputu pored Minhena, Manfred Kik primetio je da ispred njega jedan Volksvagen krivuda po putu. Ubrzo je 41-godišnjak shvatio da je vozač u nesvesti pa je dodao gas na svojoj Tesli Model S i zaobišao Volksvagen. Namestio se ispred njega i polagano počeo da koči.

Volksvagen je udario u Teslu, a Kik je i dalje kočio dok se oba automobila nisu zaustavila, a potom je izašao iz svog automobila, izvukao drugog vozača i pružio mu prvu pomoć.

Drugi vozači su za to vreme pozvali hitnu pomoć i policiju. U bolnici je ustanovljeno da je vozač doživeo srčani udar, a trenutno se nalazi izvan životne opasnosti, prenosi Jalopnik.

Tesla je pretrpela štetu u visini od 10.000 evra, ali za sve je čuo šef Tesle Ilon Mask koji je preko svog  Tviter naloga obećao da popravi Kikov automobil o trošku svoje kompanije.

Nemačka policija po zakonu je morala da sprovede istragu protiv Kika zbog izazivanja saobraćajne nesreće, ali jedan od policajaca rekao je da će vozača verovatnije nagraditi, a ne kazniti.

Povezane vesti

Izvor: BIZLife/Index.hr

Foto: Twitter screenshot