• English
X

Poslovne vesti, Vesti dana

TAČI KAO CAR LAZAR: Sveta kosovska imovina

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/Hina

Srbija nema imovinu na Kosovu, jer nije naslednica bivše Jugoslavije, tvrdi kosovski predsednik Hašim Tači.

Prema njegovim rečima, “galama” oko javne svojine koje su odlukom Vlade Kosova postale vlasništvo Kosova deo je izborne kampanje u Srbiji.

“Srbija nema imovinu na Kosovu. Javna imovina je imovina Kosova. Kosovo je bilo deo jugoslovenske federacije, koja se rasformirala”, kazao je Tači i dodao da Srbija nije naslednica bivše Jugoslavije, već samo jedna od njenih republika.

“Imovina Kosova je sveta i nedodirljiva”, kazao je Tači srpskim medijima i predstavnicima civilnog društva u Medija centru u Čaglavici.

Povezane vesti


On je istakao da se o strateškim interesima Kosova, poput formiranja vojske, neće konsultovati sa Srbijom. “(Premijer Srbije Aleksandar) Vučić može da vodi kampanju u Srbiji i da dobije izbore, ali Vojska Kosova će biti osnovana”, kazao je Tači.

On je rekao i da su kosovske institucije spremne da rade sa predstavnicima kosovskih Srba i Evropske unije na izradi Statuta Zajednice opština sa srpskom većinom.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, tokom boravka u Sarajevu gde je učestvovao na Samitu premijera zemalja Zapadnog Balkana, ironično je prokomentarisao stav Hašima Tačija.

“Tači je inače stručnjak za pravna pitanja. To je opšte poznato na Balkanu, a rekao bih i širom sveta”, kratko je prokomentarisao Vučić.

Izvor: Beta/Agencije

Foto: Beta/Hina