Tajm gasi 300 radnih mesta

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Screenshot

Američki medijski div Tajm (Time) ukida 300 radnih mesta, što čini četiri odsto njegove ukupne radne snage i to putem otkaza i dokupa staža, stoji u internom memorandumu kojeg je Rojters dobio na uvid, prenosi Seebiz.

Rezovi su napravljeni s obzirom da ta kompanija sa sedištem u Njujorku, koja izdaje brojne časopise uključujući Tajm, Sport Ilustrejted i Fortjun (Fortune), nastoji da smanji troškove i uloži u rastuća poslovna područja, stoji u memorandumu izvršnog direktora Tajma Riča Batiste (Rich Battista) zaposlenima.

Tajm, kao i njegovi konkurenti u izdavačkoj industriji, vode borbu s obzirom da se tiraž štampanih izdanja smanjuje, a oglašivači prelaze na digitalne platforme.

Tajm je ranije ove godine promenio izvršnog direktora i izvršio procenu prodaje, nakon što je aktivistički hedge fond Jana Partners LLC u maju objavio da je prodao svoj udeo u kompaniji.

Korporacija Meredith u aprilu je sastavila preliminarnu ponudu za kupovinu Tajma, ali ona nije sadržala očekivanu cenu te transakcija na kraju nije realizovana.

Izvor: Seebiz

Foto: Screenshot