TENDER: Opštini treba “zver” od 200 konja sa pripremom za dečje sedište

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Opština Voždovac rešila je da podmladi svoj vozni park, a prema tenderu za nabavku novih automobila koji je raspisan u petak, u planu je da sedam vozila trampe za jedno, uz doplatu.

Kako iz Opštine navode, na ovaj potez su se odlučili, jer im se ne isplati da stalno plaćaju skupo servisiranje.

Ostalo nam je sedam starih vozila, za koje su popravke veoma skupe i želimo da u zamenu za njih, uz doplatu, kupimo jedno kvaliteno vozilo, kaže prvi čovek opštine Aleksandar Savić.

Prema uslovima tendera, kako prenose Novosti, novi automobil mora da ima aluminijumske felne, branike u boji vozila, trozonski klima-uređaj sa kontrolnim panelom pozadi.

Postojećem opštinskom voznom parku priključiće se vozilo sa teleskopskim uređajem za pranje farova, senzorom za kišu, grejačima prednjih sedišta. Među brojnim visokim zahtevima, navedeno je i da službeni automobil mora poseduje pripremu za dečje sedište.

“Ne znam zbog čega u traženoj opremi stoji kao uslov priprema za dečje sedište, svoju decu ne vozim službenim automobilom, tako da ovo nije krojeno za moje potrebe”, kaže Savić.

Među osnovnim karakteristikama odgovarajućeg modela navodi se i da mora da bude “dizelaš”, sa snagom motora od 140 do 145 KW (195 konjskih snaga), zapreminom motora od 1.900 do 2.000 kubika. Prtaljžnik mora da bude minimum 600 litara.

Najčešći modeli koji odgovaraju ovim karakteristikama su Audi, BMW, Škoda, VW Pasat, razni SUV modeli…dakle luksuzna vozila čija se cena meri u desetinama hiljada evra, a registracija godišnje košta oko 35.000 dinara, s obzirom na to da je zapremina manja od 2.000 kubnih centimetara.

Ovlašćeni prodavci, koji poseduju servis opreme, moći će na konkurs da se jave do 5. juna, za kada je zakazano javno otvaranje pristiglih ponuda.

Izvor: Novosti

Foto: Pixabay

Komentari 3

 1. Milan

  Dosta je i skoda octavia 1.6 TDI, sa ok opremom je do 20 000 EUR, ima klimu, ok motor i prostrana je. Preko nista ne treba, a bolje da razliku uplate ili odskoluju par mladih ljudih koju su ostali bez jednog ili oba roditelja.
  Ovo je tipican primer kako se smejati narodu u lice a narod cuti i podrzava.

 2. Brana

  Posle ovakvog razmetanja i trošenja narodnih para, prosto da čovek zaželi da nam se vrate vremena sa konjiima i čezama ako im je malo domaći FIAT 500L u kome se i Papa vozio.

 3. jasna

  Što manja država i što siromašniji narod, vlast je bahatija i neumerenija.
  Čudi me da premijer nije ograničio vladadre po lokalnim samoupravama
  da ne mogu kupovati automobile skuplje od 20 hiljada evra za službene
  svrhe. Ostavljeno im je da se razmeću narodnim param iz budžeta.