• English
X

Poslovne vesti

Todorić pregovara sa Alibabom o konkretnim poslovima

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/AP

Mediji u regionu pre nekoliko dana naširoko su pričali o navodnim namerama kineske kompanije Alibaba da u Zadru otvori distributivni centar za celu Evropu. Međutim, hrvatski mediji javljaju da je još neko zainteresovan za saradnju sa kompanijom čuvenog biznismena Džeka Ma.

Kako saznaje Poslovni dnevnik na razvoju poslovne saradnje s najvećim kineskim trgovcem aktivno radi i Ivica Todorić. Prema izvorima lista, Agrokor u sklopu procesa vlastite digitalne transformacije, kroz koju je iznedrio nove projekte u Tisku te pokrenuo Abrakadabru, ispituje i mogućnost saradnje s Alibabom. Izvori lista navode da saradnja “ne bi uključivala procese spajanja i preuzimanja” već konkretne poslove.

“Mi smo s njihovim timovima u kontaktu i na niz projekta postoje mogućnosti međusobne saradnje”, kratko su odgovorili u Agrokoru povodom ovih navoda.

Lobista David Lekaj, koji je prošle nedelje da su Grad Zadar, Vlada, Kancelarija predsednika, Agrokor, ali i još neke veće kompanije već više od de godine uključene u privlačenje ove kineske investicije. Lekaj navodi da se pre odlaska u Kinu na sastanak s upravom Alibabe tri puta sastao s Upravom Agrokora.

“Agrokor se tu nametnuo kao logičan partner, jer reč je o sistemu koji ima logistiku, skladišta i kapacitete da može obrađivati velike količine proizvoda te ih plasirati online i offline put Kine dok je Zadar u tom smislu zanimljiv zbog infrastrukturnih resursa s kojima raspolaže”, kaže Lekaj.

Povezane vesti

Izvor: BIZLife/Poslovni dnevnik

Foto: Beta/AP