Transfer novca i preko Fejsbuk mesindžera

PinterestFacebookTwitterShare

Društvena mreža Fejsbuk (Facebook) uvela je novu opciju koja bi mogla biti interesantna korisnicima, a odnosi se na mogućnost prebacivanja novca putem mesindžera.

Startap za transfer novca TransferWise lansirao je novi chatbot koji omogućava korisnicima Fejsbuka transfere novca preko mesindžera.

Novac se može prebacivati između Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Australije i Evropske unije. Korisnici će osim toga dobiti obaveštenje kada valute koje inače koriste dostignu povoljniji kurs.

Korisnici Fejsbuka u SAD su mogli koristiti ovu uslugu, ali samo unutar SAD dok je sada moguć transfer između računa u pomenutim zemljama.

Preko TransferWise startapa više od milion korisnika prebaci gotovo milijardu dolara svakog meseca. TransferWise omogućava korisnicima izbegavanje skupih naknada do kojih dolazi kada se sredstva prebacuju na račune van zemlje.

Kako prenosi CNN, TransferWise funkcioniše tako što omogućava korisniku da prebaci novac na lokalni TransferWise bankovni račun u njegovoj zemlji.

Izvor: Index