U GOŠI “REDOVNO”: Isti vlasnik, štrajk nastavljen

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube

Radnici Goše nastavili su da štrajkuju jer im se direktor Milutin Šćepanović nije obratio, iako je u petak obećao da hoće.

“Na sastanku na kom je bio i predstavnik Agencije za mirno rešavanje radnih sporova, u petak, dogovor je bio da ćemo razgovarati, ali nam se još nije obratio.”

Ponovo nas je slagao. Od jutros se sastaje sa direktorima, ali nikog iz Štrajkačkog odbora nije zvao, kaže za Danas predsednik Štrajkačkog odbora Milan Vujičić.

On kaže da im je direktor u petak na sastanku potvrdio i da je vlasnik Goše i dalje slovačka ŽOS Trnava, čime su potvrđene njihove sumnje u to još od početka štrajka, odnosno od prodaje firme.

Kada je ŽOS Trnava prodala Gošu kiparskom Lisnartu svi smo znali da je to stara firma. Šćepanović nam je rekao da je Vladimir Por (vlasnik ŽOS Trnava) vlasnik 40 odsto akcija u kiparskoj firmi, ističe Vujačić.

Sam Por, koji je od početka nedostupan srpskim medijima, je 6. aprila za slovački dnevnik rekao da dugovi Goše više nisu njegova stvar, te da je “srpsko tržište za njega neprijatna prošlost”.

“Srpski projekat je bio neuspešan i prodali smo ga prvom mogućem zainteresovanom”, rekao je Por za slovački DenjikN.

Gotovo 300 radnika štrajkuje od kraja marta, tražeći isplatu zaostalih zarada, nekih 600.000 dinara po radniku.

kako prenosi N1, radnici najavljuju da će, ako ne dođe do dogovora, možda i stupiti u štrajk glađu ili održavati proteste ispred opštine.

Izvor: Danas, N1

Foto: Youtube