U POTRAZI ZA INVESTITOROM: RTB traži konsultanta

PinterestFacebookTwitterShare

Rudarsko topioničarski basen Bor objavio je oglase kojima traži konsultanta za privlačenje strateškog investitora, kao i za pružanje pravnih usluga.

Ponude treba da budu dostavljene do 8. februara ove godine, a ponuđači sami daju finansijsku ponudu.

Kako je navedeno u oglasima, RTB Bor poziva sve zainteresovane ponuđače da podnesu ponude za pružanje konsultantskih usluga pripreme i realizacije javnog postupka privlačenja strateškog investitora u cilju unapređenja poslovanja i daljeg razvoja rudarstva i metalurgije u RTB Boru.

To može biti putem realizacije mera iz unapred pripremljenog programa reorganizacije (UPPR), realizacijom zajedničkog ulaganja RTB Bor grupe kroz javno-privatno partnerstvo, privatizaciju ili osnivanje novih privrednih subjekata, prodajom kapitala ili imovine, dokapitalizacijom RTB i njegovih zavisnih društava, ili kombinacijom bilo kog od navedenih načina.

Konsultantske usluge predviđaju pripremu ugovora o poverljivosti, pripremu relevantne dokumentacije, upoznavanje potencijalnih strateških investitora sa RTB Bor grupom i zavisnim društvima i pripremu izveštaja o predlogu strukture transakcije za privlačenje investitora u RTB Bor grupu.

U domenu pružanja pravnih usluga RTB Bor poziva sve zainteresovane ponuđače da podnesu ponude za pružanje pravnih usluga za realizaciju mera iz UPPR: smanjenje kapitala, konverzija obaveza u kapital, statusne promene i priprema nove organizacione strukture i implementiranje organizacionih promena, u skladu sa rokovima i uslovima iz usvojenih i pravnosnažnih UPPR.

Reference podrazumevaju realizovane ugovore u periodu od prethodnih pet godina, a čiji su predmet bile usluge iz predmeta ovog poziva.

Izvor: Politika