U SUSRET AUTO-SAJMU: Najskuplji već prodati

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Međunarodni salon automobila, 53. po redu, biće otvoren na Beogradskom sajmu 24. marta i trajaće do 2. aprila i na njemu će biti izloženo 34 automobilska brenda iz tridesetak zemalja.

Među eksponatima biće izložene i najluksuznije marke “rols rojs”, “jaguara”, “mercedesa” i BMW, a istovremeno će biti održan i 11. Međunarodni sajam motocikala “Motopassion”. Vozila će biti izložena u deset hala na 41.000 kvadratnih metara, a očekuje se oko 140.000 posetilaca, najavili su organizatori.

Generalna direktorka Beogradskog sajma Danka Selić istakla je na konferenciji za novinare da će “uvoznici i distributeri automobila i lakih privrednih vozila predstaviće 67 noviteta, od koji 32 premijerno”.

Oganizatori su istakli da će posetiocima “zastajati dah” pred čudima automobilske industrije vanvremenskoj mašini “rols rojs” (Rolls Royce Ghost Black Badge) ili nadrealnog Mercedesovog “S-maibacha”.

I ove godine kao i prethodnih najskuplji automobili su već prodati i iz sajamskih hala biće po završetku Sajma odvezeni pravo do vlasnika.

Sajmovi će za posetioce biti ovoreni od 10 do 20 časova, osim 2. aprila kada će se zatvoriti u 19 časova. Pojedinačne karte su 300 danara, grupne 200, a za đake i studente 150 dinara.

Uvezeno 114.000 polovnjaka koje u Evropi niko neće

Predsednik Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova Miloš Petrović rekao je da će se “pod kupole Beogradskog sajma preseliti sva vozila koja su bila izložena na Ženevskom salonu automobila”.

U Srbiji je, prema njegovim rečima, prošle godine prodaja novih automobila porasla za 20 odsto i prodato je 26.000 vozila, a uvezeno je i 114.000 polovnih automobila sa motorima ‘evro 3’ koje u Evropi niko neće.

Oko 95 odsto tih vozila je uvezeno na ime fizičkih lica i izbegnuto je plaćanje ekološke takse, pa je država izgubila oko 11 miliona evra, rekao je Petrović i dodao da su to “automobili s dugačkom kilometražom i putujuće bombe koje zagađuju životnu sredinu”.

Izvor: Beta

Foto: Beta

Komentari 1

  1. deki

    Ovaj Petrovic dosadi i bogu i narodu sa kritikom uvoza polovnih automobila. Mnogo se pravi blesav kao da ne zna kolika su primanja u Srbiji. Neka se raspita u koliko drzava Evrope je dozvoljeno uvesti polovni automobil.