• English
X

Poslovne vesti

Uber: Nemamo konkretan plan za dolazak u Srbiju

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Želimo da budemo u svim gradovima koji se razvijaju i gledaju u budućnost. Beograd po tome nije izuzetak, ali u ovom trenutku nemamo konkretan plan za dolazak, kažu za „Politiku” u „Uberu”, kompaniji koja nudi taksi prevoz putem aplikacije, gde se vožnja zakazuje i plaća preko mobilnog telefona.

Vožnja je, prema podacima iz Hrvatske gde „Uber” već funkcioniše, jeftinija od gradskog taksija oko 25 odsto. Najveći otpor ovoj vrsti konkurencije pružaju regularni taksisti, a tako je u Hrvatskoj od dolaska „Ubera”.

Pre nekoliko dana generalni štrajk je okupio taksi prevoznike iz svih krajeva Hrvatske, a jedinstven zahtev je da se sprovodi Zakon o prevozu u drumskom saobraćaju po kome „Uber” navodno posluje nezakonito. Prema pisanju pojedinih hrvatskih medija taksistima izgleda više smeta to što za „Uber” u Hrvatskoj već radi pet hiljada vozača.

Njihove usluge su samo u ovoj godini koristili turisti iz čak 118 zemalja. Saopštenjem se ubrzo oglasio i „Uber” napominjući da su u pregovorima sa predstavnicima vlasti kako bi bila doneta nova regulativa koja štiti prava potrošača na izbor.

Povezane vesti

Izvor: Politika

Foto: Pixabay