Udovičić: Nezaposlenost mladih smanjena za 11 odsto

PinterestFacebookTwitterShare

Stopa nezaposlenosti mladih smanjena za 11 odsto tokom prošle godine, izjavio je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

“Ne možemo da budemo zadovoljni dok ne bude minimum stope koja je u Evropskoj uniji”, kazao je Udovičić za RTS.

On je rekao da je cilj Ministarstva omladine i sporta smanjenje stope nezaposlenoti mladih kroz podsticanje zapošljavanja i samozapošljavanja.

Udovičić je istakao da se u okviru Fonda za mlade talente dodeljuju stipendije najboljim studentima i srednjoškolcima koji treba da budu primer drugim mladim ljudima.

“Ponosni smo što smo u protekle tri godine kroz strategiju i projekte uspeli da podstaknemo zapošljavanje 2.500 mladih, koji su kroz projekte prošli praksu i stekli veštine”, rekao je Udovičić i dodao da je neophodno mlade nagraditi za učenje i pronaći mogućnost da imaju praksu.

Naveo je da su i ove godine u okviru Fonda za mlade talente dodeljene stipendije najboljim studentima i srednjoškolcima.

Povećan je broj stipendija koje je ministarstvo dodelilo na 1.750, kao i iznos stipendije koje je sa 25.000 povećan na 30.000 mesečno.

Fond za mlade talente stipendira studente sa prosekom iznad 9,5, kao i srednjoškolce koji su bili najbolji na takmičenjima.

Izvor: Beta