UVEĆANI RAČUNI: Predsednik NO EPS “brani” direktora

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: FI

Komisija za zaštitu konkurencije objavila je da će ispitati sve navode vezane za uvećane decembarske račune za struju.

Kako je navedeno na sajtu Komisije, tom nezavisnom telu upućeno je više pitanja povodom nepravilnosti u očitavanju utroška električne energije.

“Ukoliko osnovano pretpostavi da se radi o zloupotrebi dominantnog položaja, Komisija će pokrenuti postupak po službenoj dužnosti radi utvrđivanja povrede konkurencije”, navela je Komisija za zaštitu konkurencije.

BIRN: Za očitavanje brojila EPS platio duplo veću cenu

Prema rečima predsednika Nadzornog odbora EPS Branka Kovačevića, EPS ispituje da li su uvećani računi greška i da će nadležni odgovarati ako se ustanovi da jesu.

Na pitanje da li, ako se utvrdi da su računi uvećani greškom, ostavku treba da podnese i direktor EPS Milorad Grčić, Kovačević je rekao da je upravo Grčić dao nalog da se ispita tačnost računa i da ne treba da odgovara ako su pogrešili oni koji su organizovali i obavili očitavanje strujomera.

“Smena direktora samo zato što je nadležan po komandnoj odgovornosti bi bila isto kao kada bi odgovarao lekar za smrt svakog pacijenta. Greške se dešavaju i odgovaraće oni koji su ih napravili”, rekao je Kovačević za Betu.

Na pitanje da li je Nadzorni odbor EPS dobio podatke o tome šta je utvrdila istraga, da li je bilo zloupotreba u trgovanju strujom, Kovačević je rekao da “čekaju izveštaj istrage i da ne mogu da pitaju kada će se okončati”.

Izvor: Beta

Foto: FI