Vizer ukida doplatu za ručni prtljag

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: WizzAir promo

Vizer (Wizz Air), najveća low-cost aviokompanija u regionu Centralne i Istočne Evrope, saopštila je da putnici više neće plaćati doplatu za unošenje većeg komada ručnog prtljaga u putničku kabinu na svim letovima ove kompanije od 29.oktobra 2017.

Putnici će moći da unesu u putničku kabinu jedan komad ručnog prtljaga maksimalnih dimenzija 55x40x23cm. Ovaj prtljag će biti uključen u cenu karte.

Ova odluka predstavlja povećanje limita besplatnog ručnog prtljaga za 50% u odnosu na trenutno važeće pravilo, kažu u kompaniji.

Putnicima koji su već ranije kupili karte sa doplatama za veći ručni prtljag, a putuju od 29. oktobra 2017. biće vraćen novac, u iznosu plaćene doplate uvećane za 20%, u vidu kredita u okviru njihovog WIZZ naloga.

Aviokompanija je objavila i da uvodi novu, dodatnu, uslugu za putnike nazvanu “WIZZ Priority”. Ova usluga je dostupna već od danas na svim letovima Vizera i uključivaće prioritetno ukrcavanje, zatim mogućnost da putnici u ručni prtljag unesu i jednu dodatnu, malu, torbu (maksimalnih dimenzija 40x30x18cm) i garantovano unošenje ručnog prtljaga u putničku kabinu, počev od 29. oktobra (ovo je takođe dostupno i putnicima koji kupe WIZZ Go, WIZZ Plus i WIZZ Privilege Pass).

Izvor: BIZLife

Foto: WizzAir promo