Vučić: Austrijski Cumtobel dolazi u Srbiju

PinterestFacebookTwitterShare

Premijer Aleksandar Vučić najavio je da će jedan od najboljih proizvođača inovativnih rasvetnih sistema, austrijska kompanija Cumtobel, otvoriti fabriku u Nišu.

On je građane Niša o tome obavestio pismom koje je objavljeno na sajtu Vlade Srbije, najavivši da će u tu fabriku austrijska kompanija investirati 30 miliona evra.

“Kao predsednik Vlade, danas sam posebno srećan, naročito zbog onoga što sam obećao prilikom sedmodnevnog boravka u Nišu, a to je da jedan od najboljih proizvođača inovativnih rasvetnih sistema, austrijska kompanija Cumtobel, definitivno dolazi u Srbiju”, naveo je Vučić.

On je naveo da je 27. januara to potvrdio Nadzorni odbor kompanije, a svetski mediji, poput Rojtersa i Blumberga, objavili su ovu odluku na svojim servisima.

Na dolasku ove kompanije radili smo dugo i predano i danas moram da budem radostan jer se ova kompanija, koju svi zovu još i “Mercedes u svetu najnovijih tehnologija rasvete”, odlučila da svoju novu veliku fabriku izgradi u Nišu i u ovaj izuzetno važan srpski centar investira 30 miliona evra, rekao je premijer Srbije.

Prema njegovim rečima, ta kompanija će biti pokretač inovacija i ozbiljan partner univerzitetima.

On je napomenuo i da Cumtobel ima fabrike u Nemačkoj, Austriji, Francuskoj, Velikoj Britaniji, na Novom Zelandu, u Australiji, SAD i Kini, a da sada inženjeri i radnici iz Srbije postaju članovi te velike porodice.

Izvor: Beta