• English
X

Poslovne vesti

Vučić na KBF2017: U martu plata oko 395 evra, a onda i povećanje

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/AP_DarkoVojnovic

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će ove godine biti smanjeno poresko opterećenje na zarade i da će plate u javnom sektoru i penzije biti značajnije povećane.

On je rekao da je najvažniji zadatak Vlade da omogući razvoj privatnog sektora, kako bi postao konkurentan i zapošljavao sve više ljudi.

“Namera je da smanjenjem poreskih opterećenja na zarade pokušamo da napravimo još bolji ambijent za dolazak stranih kompanija, a na tome su insistirale i sve velike srpske kompanije”, rekao je on na Kopaonik Biznis forumu.

Povezane vesti

Vučić je rekao da je siguran da će budžet biti u stanju da izdrži povećanje plata i penzija, ali da će se sačekati septembar da bi se donela takva odluka.

Dodao je da opterećenje zarada neće biti “dramatično smanjeno”, ali će postepeno krenuti smanjivanje poreskih nameta privredi.

Prema njegovim rečima, cilj je da se iz sive zone prebaci što više ljudi u regularno poslovanje i da se stopa nezaposlenosti do kraja 2018. smanji na 10 do 10,5 odsto, što je prosek u EU.

Vučić je objasnio da Vlada očekuje da se smanjenje poreskih opterećenja nadoknadi povećanjem zaposlenosti, poručivši da drugih opterećenja neće biti. Očekuje i da će ta mera privući veći broj investitora u Srbiju.

Vučić je rekao i da će prosečna plata u martu biti oko 395 evra.

Povezane vesti

Izvor: N1, Beta

Foto: Beta/AP_DarkoVojnovic