Vučić u Davosu sa direktorima kompanija o PKB, namenskoj…

PinterestFacebookTwitterShare

Na marginama Svetskog ekonomskog foruma, premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je o postojećim i novim investicijama sa predstavnicima kompanija Al Dahra, Tarketa, Lukoila i Poly groupa.

Predsednik Vlade razgovarao je u Davosu sa Hadimom Al Darejem, direktorom kompanije Al Dahra, o modelu privatizacije kompanije PKB za koju je zainteresovana ta kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Sve što je dobro za Srbiju, mi smo spremni da uradimo. Želimo da razvijamo poljoprivrednu industriju i za to imamo velike planove. Naša kompanija ima obezbeđeno tržište za sve poljoprivredne proizvode, istakao je Al Darej, saopštila je Vlada Srbije.

Tema razgovora bio je i model privatizacije kompanije PKB, za koju je zainteresovana Al Dahra, zatim izgradnja kargo centra na Aerodoromu Nikola Tesla, kao i kupovina više preduzeća u Srbiji.

Vučić se sastao i sa direktorom kompanije Poly group Si Nianshanom sa kojim je razgovarao o zajedničkim projektima u proizvodnji naoružanja i vojne opreme, a u susretu sa izvršnim direktorom kompanijem Tarkett Majklom Đanucijem razgovarao je o nastavku poslovanja te kompanije u Srbiji.

Predstavnici kompanije Poly group iskazali su interesovanje za formiranje zajedničke kompanije u Srbiji sa JP Jugoimport SDPR, sa ciljem zajedničkog razvoja i proizvodnje antiterorističke opreme, uređaja za noćno izviđanje i raketnih sistema.

Srpski premijer se u Davosu susreo i sa generalnim direktorom Lukoila Vagitom Alekperovim, sa kojim je razgovarao o novim investicijama te kompanije u Srbiji, saopštila je Vlada Srbije.

Vučić očekuje dolazak Blumberga u Srbiju!

Izvor: Vlada Srbije, Agencije